sreda, 29. november 2017

Vse in še več o tattoo-jih



Pozdravljeni, moje ime je Lea in odločila sem se, da Vam preko mojih blogov delim nasvete, širim pozitivo ter Vas inspiriram pri raznih stvareh. Ker sem na tem področju nova in se še učim, kako napisati res cool blog, prosim za Vašo podporo.



Prvi svoj blog bom namenila zame najlepšemu okrasu telesa- TATTOO-jem.

Ker tudi sama tetoviram, se zavedam pomembnost ter pomen le-teh, ter bogato tradicijo, ki se je začela že dooooolgo nazaj. Pravzaprav začetki tetoviranja sežejo iz Neolitskih časov oziroma mlajše kamene dobe.

Najstarejše odkritje potetovirane kože so odkrili na telesu  Ötzi Icemana približno iz 34. stoletja pr.n.št. 



Razlogi za tetoviranje so bili v davnih časih, čisto drugačni, kot pa danes. Najprej so tetoviranje pripisovali terapevtski funkciji lajšanja bolečin, kasneje dekoraciji ter pripisovanju družbenega statusa, pa tudi kaznovalni funkciji ter izražanju pripadnosti določeni družbeni skupini.

"Moje telo je moj časopis, moje tetovaže so moja zgodba". Johnny Depp

Kaj sploh je tetoviranje?

Vbadanje pigmenta v kožo. Čisto enostavno. Obstajajo različne tehnike vbadanja, vendar pa je pri vseh cilj enak. Da se končna poslikava na telesu, ohrani trajno.

Tetoviranje je nekaj univerzalnega in vsak, ki se odloči svoje telo ''dekorirati'' s tattoojem ima običajno nek razlog zakaj in kaj si želi tetovirati (obstajajo tudi izjeme, ampak o tem malo kasneje).

S tetoviranjem se ljudje neverbalno izražamo. To pomeni, da ljudem pokažemo kanček naše osebnosti, ne da bi z njimi sploh spregovorili in to je tisti naš avtentičen del, ki nam ga noben ne more vzeti (seveda obstajajo tudi kopije...). Bistvo tetoviranja je, da svoje telo okrasimo s stvarmi, ki so nam pri srcu, nas vodijo, spominjajo ter LOČIJO od drugih. Še en dokaz, da je vsak izmed nas UNIKATEN.

                                                                                   (nekaj mojih izdelkov...)

Tetoviranje se je v zadnjih letih zelo razširilo med generacijami, tako da TATTOO NI VEČ TABU TEMA. No ja, odvisno kje. Dejstvo pa je, da se vedno več ljudi odloča za tattooje. In čeprav je ta dejavnost že dokaj razširjena, obstajajo tudi taki, ki tattooje ne vidijo kot nekaj ''globjega'' temveč le kot okras na telesu. Kar me ne moti,... moti me pa to, da ponavadi taki ljudje, ki pridejo z ''kar enim designom'', pridejo ponavadi čez nekaj mesecev nazaj ker se ga naveličajo hočejo popravit oz. prekrit tattoo ter krivijo tetoverje, da so oni krivci, da je tattoo ''ČIST KLASIČEN'' in da ni UNIKATEN. In kljub temu, da stranko vprašaš, če lahko kaj dodaš kaj po svoje, da bo unikatno in te zavrne, je na koncu je vedno krivec tisti, ki tetovira, češ stranka ima VEDNO prav (tudi tetoverji nismo popolni, se pa trudimo, da se približamo željam strank, kolk se da...). Ampak iz lastnih izkušenj povem, da težko svetuješ, če stranka sama ne ve kaj bi rada.
Ampak takih primerov je vedno manj (hvalabogu...)

So pa tudi trenutki, ki mi dajo še večji zagon in motivacijo, ter, me spomnijo zakaj je tetoviranje nekaj tako posebnega in unikatnega. To so trenutki ko se spomniš, da z svojim ustvarjanjem osrečuješ ljudi. Ko vidiš zadovoljne obraze, po končanem tattoo-ju, pa tudi kdaj pa kdaj solze sreče, takrat veš zakaj to delaš in da to delo osrečuje tebe in ljudi, ki pridejo k tebi. In da jim daš nekaj, kar bo del njih celo življenje. To je tisto kar te žene naprej...


 



V nadaljevanju, Vam želim razložiti, kako velik pomen ima PRAVILNO CELJENJE TATTOOJA. Ljudje so napačnega mnenja, da je KVALITETA tattooja odvisna samo od tetoverja. TO NE DRŽI!!
Je res, da pri tem veliko vlogo igrajo barve, igle, higiena, itd...ampak tudi kako vsak posameznik skrbi za tattoo, ko je v FAZI CELJENJA. Od tega je odvisno, kakšne kvalitete bo tattoo vsakega posameznika in tetoverji, ne dajejo navodil kako skrbeti za tattoo, kar tako zaradi lepšega, ampak s tem namenom, da se tattoo lepo poceli in obdrži kvalitetno barvo.

Glede mazil v času celjenja ima vsak tetover svojo filozofijo. Sama prisegam na naravne izdelke in sicer OGNJIČEVO MAZILO, se mi zdi blago, neagresivno in zelo lepo poceli tattooje, ker je zaradi svoje strukture zelo mazljivo in praktično vlaži tattoo skozi cel dan ter preprečuje, da bi tattoo ''razpokal'' ter povzročil ranice.

Če še mogoče kdo ne ve kako skrbeti za tattoo spodaj objavljam MOJA NAVODILA glede higiene tattooja.

- 1 uro po tetoviranju snameš folijo, s katero je zaščiten tattoo,
- Z ohlajenim kamiličnim čajem, tattoo nežno umiješ, da odstraniš ostanke krvi in barve,
- Predenj tattoo namažeš z mazilom, poskrbi da je tattoo suh (z brisačko nežno tapkaš, dokler se ne posuši, NE SMEŠ DRGNIT, ker lahko tattoo poškoduješ ter poslabšaš kvaliteto),
- Med tuširanjem, se izogibaš direktnemu nanosu šampona na SVEŽ TATTOO (saj sestavine šampona dražijo poškodovano kožo, eterična olja...),
- Če je tattoo velik priporočam, da si ga zaviješ tattoo čez noč,
- Prav tako, priporočam folijo tistim, ki so na delovnih mestih, kjer je možnost infekcije,
- Izogibanje soncu, v fazi celjenja in nasploh,
- Mazanje tattooja 2x- 3x na dan (14 dni),
- Čimmanj dotikanja tattooja v času celjenja,
- Odsvetovana težka fizična aktivnost v času celjenja.

Vse informacije glede tattoojev dobite na tej strani : https://www.facebook.com/Laciuss/ 

Tako to je to za enkrat, hvala vsem, ki ste prebrali celoten blog. Upam, da ste izvedeli kaj novega in da boste tudi v naslednje pokukali v ostale bloge, ki jih bom napisala. 😊


Grafična tablica HUION GT 220 v2

Lacius' s blog   Po res dolgem premoru od bloga, sem se odločila, da z vami zopet delim nekaj misli in novost pri meni in obljubim, da...