nedelja, 11. avgust 2019

Grafična tablica HUION GT 220 v2

Lacius' s blog

  Po res dolgem premoru od bloga, sem se odločila, da z vami zopet delim nekaj misli in novost pri meni in obljubim, da se bom od zdaj naprej bolj redno posvečala blogu. V vsem tem času, ko sem bila odsotna na blogu, se je premaknilo kar nekaj stvari, v pozitivnem smislu, ena od teh, pa je tudi današnja tema bloga. 


Zakaj sem se odločila za nakup grafične tablice?

Inspiracijo po nakupu tablice, sem dobila, ker redno spremljam priznane tetoverje in umetnike iz celega sveta in impresioniralo me je, kako lepi in natančni so njihovi dizajni (pri tem mislim na to, da na skici po 10x brisanju z radirko ni nobenih sledi popravljanja 😅). Najbolj pa me je za nakup navdušila znana slovenska youtuberka Kaja Kočevar (kaya.solo). Na koncu bloga je tudi povezava do njenega yt videa o Huionu.

Ker so grafične tablice precej drage (ampak vredne vsakega centa), sem se odločila, da si z denarjem, ki sem ga dobila od prodanega avta (moje rdeče opel corsice😂), privoščim eno izmed teh. Sicer je bila moja prvotna želja, nakup Wacom tablice, ampak sem kasneje to željo opustila zaradi krepko preseženega budget-a. (Huion stane tretjino cene, Wacom tablice podobne velikosti). Za Huiona sem odštela okoli 700 eur.

Kaj sploh je grafična tablica?

Če povem čisto poenostavljeno, je to ekran na katerega rišeš. Da pa ta deluje, mora biti konstantno priključen na računalnik, s tremi kabli (ki jih dobiš v paketu), ki vstavljeni v elektriko in računalnik (HDMI, USB). Zraven dobiš tudi 2 pisala ter držalo za pisalo z nastavki, kabel za polnjenje pisala, stojalo za zaslon, krpico za brisanje zaslona ter rokavičko za risanje.
Dolžina tablice je 52 cm, širina 35 cm in globina 4 cm (ja je kr ogromna😆).






Kako začeti?

Pred samo uporabo tablice je potrebno naložiti Huionovo aplikacijo z driverji, ter skalibrirati pisala. Včasih se zgodi, da pisalo ''šteka'', v tem primeru pisalo ponovno kalibriraš. Ko je tablica ''usposobljena'' ugotoviš, da program Slikar (ki ga ima  vsak računalnik), niti ni tak slab, no vsaj za začetno ''probo'' risanja. Je pa na tržišču ogromno različnih programov risanja. Sama trenutno uporabljam program Krita, ki je sicer brezplačen, se pa počasi, ampak res počasi pripravljam na uporabo programa Illustrator/ Photoshop, ki sta plačljiva. (Oba že nestrpno čakata, da ju začnem uporabljati😇). 

Pisali, ki sta priložena k tablici sta brezžični. Poleg pisal je priložen tudi kabel za polnjenje. Glede na velikost pisala, baterija zdrži presenetljivo dolgo brez polnjenja. Pisala delujejo glede na pritisk in sicer ima 8192 nivojev pritiska, zaradi tega je konica precej občutljiva in se lahko pri nepravilnemu odlaganju poškoduje. Priloženih je tudi 8 rezervnih konic. Ko se pisala polnijo, se prižge bela lučka, ki ti pove koliko je pisalo napolnjeno (svetlost lučke pojenja, glede na to, kolk je baterija napolnjena in ko ugasne je pisalo pripravljeno za risanje).





Naj omenim še to, da zadnje leto živim med Rogaško in Ljubljano, zato je včasih transfer vseh mojih potrebščin, kar težaven. Dolgo časa sem iskala primerno torbo za grafično tablico, a žal neuspešno, zato sem se odločila, da mi torbo zašijejo po meri. Svoje delo, je več kot odlično opravila Kornelija Krklec, znana pod imenom Lanelu design. 💓



Najbrž vas poleg tega kako izgleda in deluje tablica zanima tudi kakšni moji dizajni in kako nastanejo, zato ne bom več utrujala z informacijami in pokazala nekaj svojih izdelkov. 😉






(Moja prva naslovnica za knjigo).


Spodaj prilagam tudi hiter posnetek risanja.






Upam, da ste v današnjem blogu izvedeli kaj koristnih informacij in da se bo potem blogu, še kdo izmed vas odločil za nakup grafične tablice. Kot sem že našteto krat povedla, meni je olajšala in spremenila življenje na boljše, poleg tega pa me motivira, da več rišem, kar se pozna tudi pri tetoviranju. Vsekakor je bila to naložba za življenje, in jo priporočam vsakomur ki se ukvarja z risanjem, urejanjem posnetkov in fotografij in garantiram, da nakupa ne bo obžaloval.


Youtube video (kaya.solo): https://www.youtube.com/watch?v=SwvnbfK7Zbw
Nohtki: Studio Katnails (Tamara Boršić)
Torba: Lanelu design




Pošiljam vam lepe pozdrave iz Šparadićev z mojito-om v roki.


Lacius


sreda, 14. marec 2018

Kaj imajo skupnega zelenjava in organi?

Lacius' s blog

Opazujete kdaj, kaj vse nam podarja mati narava? Ste pomisli kdaj, kako je lahko vse do potankosti ustvarjeno? Ena od teh čudežev, ki nam jih narava podarja je HRANA. Pravzaprav so nam na voljo raznovrstni sadeži, ki imajo različne lastnosti in naloge, ki nam služijo, pri vsakodnevnih obrokih.



Če pogledamo oblike in barve sadja, zelenjave ter raznih oreščkov, lahko najdemo podobnosti, ki so povezane z našim telesom oziroma organi. Kot že veste NIČ NI NAKLJUČJE in narava nam je morda na tak način poskušala pomagati pri naši prehranjevalni verigi. 


OREH = MOŽGANI


Vsebujejo velike količine maščobnih kislin omega-3, ki so nujni za delovanje možganov, ter preprečujejo nastanek alzheimerjeve bolezni. Pomagajo pri razvoju več kot tri desetine nevronskih oddajnikov, ter s tem povečujejo signalizacijo in povezavo v možganskih celicah

GROZDJE = PLJUČA



To sadje preprečuje nastanek pljučnega raka. Sok sveže iztisnjenega grozdnega soka vsebuje snovi, ki pomagajo pri detoksikaciji ter čiščenju pljuč.

PARADIŽNIK = SRCE


Uživanje paradižnika, zmanjšuje nastanek kardiovaskularnih bolezni, infarkta ter možganske kapi, zaradi vsebnosti LIKOPENA. Prav tako, pomaga pri zmanjševanju holesterola.

KORENJE = OČI


Korenje pomaga pri pretoku krvi v oči, ter preprečuje nastanek katarakte (siva mrena). Prav tako nas uživanje korenja ščiti pred degenerativnim poslabšanjem vida v starosti.

AVOKADO = MATERNICA


Tako kot pri ostalih sadežih tudi tukaj najdemo podobnost AVOKADA in MATERNICE. Naloga avokada je, da stabilizira ženske hormone, pomaga pri izgubi poporodne teže ter preprečuje nastanek raka na materničnem vratu. Še ena zanimivost, od cvetja avokada pa vse tja do zrelih sadežev traja proces 9 mesecev.

FIGE = TESTISI


Raziskave so pokazale, da uživanje fig pri moških poveča število in mobilnost spermijev, prav tako pa pomaga pri premagovanju sterilnosti.

SLADKI KROMPIR = TREBUŠNA SLINAVKA



Pomaga diabetikom uravnati glikemični indeks. Ima visoko vsebnosti betakarotena, ki je močan antioksidant in je ključen pri obnavljanju ter zaščiti tkiv. Prav tako preprečuje staranje in nastanek raka na organih, vključno z trebušno slinavko.

OLIVE = JAJČNIKI


Uživanje oliv ali olivnega olja lahko zmanjša tveganja za nastanek raka na jajčnikih za 30%.

CITRUSI = DOJKE


Grenivka vsebuje snovi, imenovane limonoidi, ki zavirajo razvoj rakastih celic v prsih. Pomaranče  pa pospešujejo limfni tok skozi prsi.

BANANA = NASMEH


Ena izmed sestavin v BANANI se imenuje TRIPTOFAN. Ko se ta snov v našem telesu razgradi, se spremeni v SEROTONIN. Ta kemična snov je odgovorna na dvig razpoloženja pri človeku. Ko boste nerazpoloženi, pojejte eno banano. 

ČEBULA = CELICA


Odstranjuje odpadne snovi iz celic.

INGVER = ŽELODEC



Ingver se uporablja za pomiritev razdraženega želodca, pri slabostih ter ostalih želodčnih tegobah. Njegovo zdravilnost so potrdili že v starejših civilizacijah.

GOBE = UŠESA



Gobe so bogati vir vitamina D. Ta je važen predvsem za 3 drobne kosti v ušesu, ki so zadolžene za prenos zvoka v možgane.

ZELENA = KOSTI


Zelena vsebuje silicij, ki je potreben za trdnost kosti. Zanimivo je, da kosti in zelena obe vsebujejo 28% Natrija.


V tem blogu, bi rada omenila tudi situacijo glede diete. Po dobrem mesecu vztrajanja na LCHF načinu prehranjevanja, sem se odločila, da prekinem boj z odvečnimi kilogrami po tej metodi. Dejstvo je, da je posvečanje pozornosti glede prilagajanja obrokov zaradi diete prestopilo vse meje zdravega razuma. Enostavno se mi zdi, da je ta način prehranjevanja trenutno neprimeren za mene, saj sem opazila, da sem bila zaradi tega precej bolj nervozna in živčna. Vsi tisti, ki vztrajate pri dieti, vam čestitam in želim trdno voljo še naprej. 


"Če želimo razumeti, kako je človeško telo povezano z različnimi živili, se moramo razjasniti o tisti vrsti hrane, ki jo nedvomno potrebujemo." -R.S.

Hvala za pozornost!


Lacius

četrtek, 15. februar 2018

Kdo bo, če ne vi?

Lacius' s blog

Pozdravljeni, današnji blog bi rada posvetila, vsem tistim, ki jim manjka kanček poguma do uresničitev sanj.

Kaj je pravzaprav vaš izgovor, da se ne lotite stvari, ki si jih želite narediti? Dvom, strah pred neuspehom, ali to, kaj bodo drugi rekli?

Well, fuck that!



Vsak izmed nas je dobil edinstveno priložnost in kot najnaprednejše duše, ki smo si izbrale življenje na planetu Zemlja ima tudi vsak izmed nas priložnosti, ki mu omogočajo, da svoje življenje ustvari, tako kot si želi.

Največji problem, današnje družbe je, da ti LJUDJE, ki nimajo svojih želja in ciljev, poskušajo preprečiti, da bi jih vi dosegli, ker sami niso dovolj pogumni, da bi se spoprijeli z vsemi preprekami, ki vodijo, do ciljev. Nič hudega. To pomeni, da nekaj delate prav. In ne glede na to, da vas bodo taki ljudje kritizirali in obsojali ter poskušali preprečiti vaš uspeh, vedite da so ti ljudje že za vami in vas na nek svoj način občudujejo, ker si vi upate oni pa ne. 

(foto: instagram- zgradi imperij)

Vsak izmed nas ima svoje poslanstvo in napačno je razmišljanje, da se mora družba deliti na revne in bogate. Vsak izmed nas ima možnost, da ima vse kar si želi in vse je odvisno od vsakega izmed nas. Vesolje ponuja VSAKEMU čisto vsako stvar, ki si jo želi, ampak od nas je odvisno, kdo bo sledil toku, ki vodi do teh želja ter tistemu, ki bo garal zato, da dobi željeno.

Zakon vesolja deluje na tak način. Si to kar razmišljaš. Kot sem že omenila v enem izmed blogov POZITIVNE VIBRACIJE, vsi oddajamo določene frekvence in zakon vesolja deluje na način ZAKONA PRIVLAČNOSTI, kar pomeni, da ste vi tisti, ki določate svoj potek življenja in tisti, ki določate, kar si želite.

(foto: instagram- zgradi imperij)

Veste, nikdar nisem bila nevoščljiva do tistih, ki so IMELI, ker sem tudi sama na poti do svojih SANJ in zavedam se kako ''JEBENO TEŽKO'' dosežeš svoje CILJE in kakšna je pot do le teh. Ko si enkrat na poti do svojih ciljev, se ne ukvarjaš z ljudmi, ki jim je dnevni cilj, da ''šinfajo'' vse živo, ampak pod prioritete spadaš samo ti in to kako boš prišel do naslednjega cilja.

OSNOVNA ŠOLA je eden izmed najučinkovitejših načinov UBIJANJA CILJEV IN SANJ. To sem doživela tudi sama in sicer v spomin, se mi je zasidrala izjava učiteljice matematike. Kot ste že lahko prebrali v mojem prejšnjem blogu, nikdar nisem blestela v šoli in mimogrede matematika je bila moj najšibkejši člen. ''Roko na srce, matematiko znaš al pa ne znaš, druge ni.'' Kakorkoli ocene v šoli, mi nikdar niso bile pomembne, vedno sem si mislila pri sebi ,,samo da prodje''. Vedela sem, da bom naredila vse kar je treba, le v bolj raznovrstnih številkah v redovalnici. Malo več energije sem vložila v 8.razredu, ker je bilo to pač zadnje leto in napovedane omejitve na srednjih šolah, so me motivirale za učenje. Ampak pri matematiki je stanje ostalo nespremenjeno. In ravno na uri matematike, zadnje dni osnovne šole, gospa učiteljica odpre temo glede nadaljnjega šolanja. Tako jaz povem, da sem se vpisala na 4 letni program zdravstvene nege, na kar meni učiteljica reče: '' A SE NEBI TI RAJE VPISALA NA 3 LETNI PROGRAM?'' ''KHMMM..... EKSKJUZ MI?! Gospa učiteljica, se nebi vi raje ukvarjali s tem, da nikoli niste znali naučiti matematike in da pa mogoče zaradi vas res ne bom prišla na željeno šolo??''  (tega mimogrede nisem izjavila na glas, ker sem bila takrat še preveč ''zelena'' za tako provokativno izjavo) Ampak vseeno... To so ljudje, ki so tam zato, da ti ''perejo mozak'' po domače in da preprečijo, da bi kdo razmišljal s svojo glavo in imel svoje poglede na svet in na cilje. V trenutku, ti želijo razbiti želje in jih, mnogim. Meni jih niso, ker je bila želja po tem previsoka in prepričana sem bila že takrat, da bom dosegla vse stvari ki jih želim. Trenutno mi na fax- u do konca manjkajo 4 izpiti in diploma, ki jih bom to leto opravila in zaključila. Mislim, da sem dosegla precej več, kot mi je bilo rečeno ''SUCKERS''.


(foto: instagram- zgradi imperij)

Vsakega starša skrbi za svojega otroka, tako tudi moje. Ampak, nikdar v življenju, nisem dobila omejitev s strani moje mami in atija. Vedno ampak res vedno, sta me podpirala pri vseh mojih odločitvah, brez kakršnih koli prepovedi. In zato, sem jima neizmerno hvaležna iz srca. Pustila sta mi tudi, da ob svojih neprimernih odločitvah PADEM in sem, dostikrat. Zavedam se, da to niso bili padci, ampak lekcije, ki so me izoblikovale v osebo kakršna sem sedaj.


(foto: instagram- zgradi imperij)

Rada bi izkoristila priložnost, da se zahvalim vsem in vsakemu posebej, za takšno podporo pri prejšnjem blogu. Nikdar, v sanjah si nisem predstavljala, da bo moj blog prebralo in podprlo toliko ljudi. Hvaležna in počaščena sem za to! In tukaj je PRIMER, da SE DA! Vse lahko, samo stopiti moramo iz množice negativnih ljudi, se odpreti, podpreti druge in ostati pozitivni!


Kljub temu, da ima vsak izmed nas svoje želje in cilje, moramo vzpodbujati drug drugega, se motivirati, širiti pozitivo, ter verjeti, da se DOBRO Z DOBRIM VRAČA in SLABO Z SLABIM. Naša naloga, oziroma naloga družbe je, da delujemo KOLEKTIVNO, to pomeni, da sodelujemo drug z drugim, si pomagamo, ne pa da VSAK MISLI SAMO NA SVOJO RIT! Že res, da mora vsak poskrbeti za sebe in svoje potrebe, pa vendar ne smemo na poti doseganja svojih ciljev iti PREKO TRUPEL.

Hvala za vaš čas!😘

(foto: instagram- zgradi imperij)

Jaz verjamem v uspeh, vsakega izmed vas! 😉



Lacius

sreda, 7. februar 2018

Potetovirana medicinska sestra, v čem je problem?

Lacius' s blog

Pozdravljeni, v današnjem blogu bom govorila o ''problemu'', ki mi že dolgo načenja živce. In sicer o tem, kako so ljudje polni predsodkov in o tem, kako bi morala biti medicinska sestra urejena in vzorna oseba, brez pirsingov, tattoojev, ter brez pretiranega make upa in dišav... 

Hja, v 18. stoletju mogoče, v današnjem civiliziranem času, bi pa jaz temu rekla BULLSHIT! 


'' Estetsko okraševanje vidnih delov telesa s tetoviranjem in »piercingom« ni skladno s podobo medicinske sestre. ''- zbornica- zveza
Mislim, da je problem v zdravstvu malo večji, kot, da se obremenjujemo s tem, kaj vsak posameznik počne sam s sabo v času SVOJEGA PROSTEGA ČASA oziroma IZVEN DELOVNEGA ČASA.

Moj namen tega bloga je, da Vam iz lastnih izkušenj povem, kako izgleda diskriminacija potetoviranih medicinskih sester v zdravstvu.

V času opravljanja obveznih kliničnih vaj v bolnišnici, sem doživela kar nekaj grenkih opazk glede mojega videza, ki je vplivalo tudi na moj način dojemanja zdravstva in odpor do dela v tem poklicu.

Z mojim videzom so imeli največ težav, ljudje na vodstvenih položajih. Ampak žal v indexu še zaenkrat ni ocene za videz(So fuck you!). V letih na faxu, sem na praksi glede ocen  v primerjavi z izpiti BLESTELA, tako, da glede tega nisem mela težav, je pa dosti težav povzročil MOJ DOLGI JEZIK, ki je na enem izmed ocenjevanj moje prakse vplival na končni izračun ocene. Ampak ne obžalujem tega, saj sem ta dan spoznala, da sem raje ''klošar'' kot pa da delam v splošni bolnišnici...In sicer najbolj me je prizadela izjava nadrejene: ''ja kaka pa hodiš ti po bolnici??!''. V tistem času sem imela roza barvo las, piercinge in seveda tattoo-je(slika spodaj). Moj odgovor je bil: ''glede na stopnjo vaše izobrazbe, nebi rekla, da me boste sodili po videzu''. Potem me je nagnala iz pisarne (jebiga..). 


Od nekdaj, sem občudovala delo zdravnikov in medicinskih sester in po zaključeni osnovni šoli sem se podala v svet zdravstva. Čeprav sem bila v razredu po ocenah ''zlata sredina''  včasih tudi nižje, sem prakso OBVLADALA. To pa zato, ker mi je bila v zibelko položena EMPATIJA. Vem, marsikdo ne ve kaj je to, ampak v zdravstvu je to ključ do pravilnega pristopa k pacientu. In na to osebno lastnost sem res ponosna. Empatija je pri meni spletla spoštljiv in enakopraven odnos do pacientov skozi vsa leta opravljanja prakse v bolnišnicah, domovih itd.. Nikoli, ampak res nikoli v svojih letih opravljanja prakse, nisem doživela, da bi se kateri izmed pacientov obregnil ob MOJE TATTOO-JE. In veste zakaj? Zato, ker sem jih obravnavala, tako kot bi svojo družino, prijatelje, znance in zato, ker sem svoje delo opravila vestno in profesionalno.

V času šolanja, spoznaš ogromno ljudi, zdravnikov, medicinskih sester...In poleg ostalih stvari,sem se naučila tudi to, da so ZDRAVSTVENI DELAVCI S TATTOOJI eni izmed NAJPRIJAZNEJŠIH LJUDI in ljudje, ki so brez predsodkov POLNI ŽIVLJENJA in ZGODB. 


Dobila sem tudi neverjetno dobro priložnost, za delo na zasebni kliniki ruskega zdravnika dr. Nikolaya Vorobyeva, katera obravnava ljudi iz višjih cenovnih razredov. Na prvem srečanju in pogovoru za delo, sem ponovno začutila potrebo po delu v zdravstvu, saj sem ugotovila, da pa je delo na zasebni kliniki, ki je ''bajdevej'' na zelo visokem nivoju, nekaj čisto drugega, kot pa delo v splošni bolnišnici.


(Med obiskom klinike dr. Vorobyev-a v Zemunu...)

Med pogovorom z gospodom Nikolayem, sem načela tudi temo o tattoojih. Zdelo se mi je fer, da kljub temu da sem sredi poletja prišla v dolgi majici na razgovor, povem o svojem pol rokavu in ostalih tattoo-jih. In odgovor na moje tattooj-e me je presunil. Niti kanček prezira, nisem začutila z strani zdravnika, saj mi je povedal le zahteve ki se tičejo odnosa do pacientov ne pa tudi videza. In glavna zahteva, ki sem jo dobila, je bila, da paciente obravnavam z empatičnim odnosom.  In jih..., mimogrede, z največjim veseljem, saj vem, da se moj nadrejeni zaveda, kvalitet jih nosim v sebi in ne na sebi!






Vsi tisti, ki odlašate tattoo na vidnem mestu, zaradi službe, nadrejenih, itd., Vam svetujem, da to storite čimprej in začnete delati in razmišljati, tako kot VI ŽELITE IN NE TAKO KOT VAM DRUGI REČEJO in kdo ve, mogoče, dobite priložnost ali službo, kjer ''jim bo dol viselo za vaše tattoo-je''.


''Imeti tetovaže in piercinge ni nestrokovno, nestrokovno je zavračanje zaposlenega, zaradi le teh in ne zaradi njihove ravni profesionalnosti in izkušenj.'' ~acius 

Hvala za vašo pozornost!😘




Lacius

sreda, 24. januar 2018

Do poletja bom shujšal/a...

Lacius' s blog

Pozdravljeni, po ''dolgem'' času spet pišem. Tokrat sem inspiracijo dobila pri sebi in moji mami. In sicer pred kratkim, je mami prišla do ideje, da greva na dieto. In to ne kakršno koli dieto..



                                           
To je....
              LCHF DIETA
 (LOW- CARB, HIGH- FAT)



Kakšna dieta je to?

To je način prehranjevanja, s katerim v telo vnašaš jedi z malo oziroma nič ogljikovi hidrati, ter veliko maščobami. Z drugo besedo rečemo tej dieti tudi KETONSKA DIETA.

Namen te diete je, da se iz dnevnega reda IZLOČIJO OGLJIKOVI HIDRATI, predvsem SLADKOR IN ŠKROB. S tem se nam NIVO KRVNEGA SLADKORJA STABILIZIRA, RAVEN INZULINA in NASIČENIH MAŠČOB pa PADE. POVEČA SE VNOS MAŠČOB

Ko se v telesu, vzpostavi nekakšno ravnovesje po parih dneh, telo začne proces izgorevanja maščobe in počutje se drastično izboljša.



Kaj je pri tej dieti ''SVETOVNO''?

To, da lahko NEPRESTANO JEMO!!! Edini pogoj je, da POPOLNOMA ODSTRANIMO OGLJIKOVE HIDRATE IZ JEDILNIKA ter POVEČAMO VNOS MAŠČOB!

✓✓✓ ŽIVILA, KI JIH LAHKO UŽIVAMO✓✓✓

 MESO (govedina, svinjina, perutnina, divjačina, morske jedi..)
 mortadela, poli klobasa in podobni izdelki vsebujejo sladkor, zato jih NE uživamo,

 MLEČNI IZDELKI(polnomastni) (kefir, sladka smetana-nesladkana, kisla smetana, smetana za kuhanje, polnomastni siri-gavda, ementalec, parmezan, gorgonzola..., rikota, mascarpone, skuta, grški jogurt, navadni jogurt, mleko),

 ZELENJAVA (vsa zelena solata, paradižnik, paprika, špinača, brokoli, zelje, kitajsko zelje, ohrovt, šparglji, avokado, korenček, čebula česen, gobe, kumare, jajčevci),

 SADJE (limone, grenivke in jagodičevje- borovnice, maline, robide,ribez in brusnice),
ostalo sadje vsebuje preveč FRUKTOZE/ SADNEGA SLADKORJA,

✓ OLJA IN MASLA (morajo biti hladnostiskana) (navadno maslo, svinjska mast, olja: olivno, sezamovo, kokosovo, konopljino, mandeljevo, arašidovo., majoneza- brez dodanega sladkorja),

 OREŠČKI IN SEMENA (lanena, sezamova, sončnična, konopljina, chia, makadamija, mandlji, arašidi, lešniki),

✓ MOKE (brez žitaric) (konopljina, kokosova, mandeljeva, arašidova moka),

✓ OSTALE STVARI, KI JIH UŽIVAMO (jajca (zelo uporabna), naravna sladila: stevia,sukrin., vse vrste začimb in zelišč)

✓ OBČASNO SE LAHKO PREGREŠIMO z kozarcem vina in čokolade(70% kakava).

✓ KAJ LAHKO PIJEMO (limonado, kavo- z mlekom,s stevio/sukrinom,s stepeno smetano, čaj(zeleni, črni, zeliščni), vodo)

✘✘✘ KATERIH STVARI NE SMEMO UŽIVATI ✘✘✘

✘ ŽITARICE (moke, zdrobovi, kaše, kosmiči iz žitaric ( ajda, oves,pira, proso, pšenica, rž, ječmen, kamut, koruza) in izdelke iz njih,

✘ ŠKROBNA ŽIVILA (krompir, pomfri, čips, grah, fižol (razen stročji), riž,

✘ SVEŽE IN POSUŠENO SADJE (razen jagodičevja),

✘ TRSNI SLADKOR, MED, VSA NARAVNA SLADILA

✘ VSE SLADICE, SLADKARIJE, (čokolado, sladoled, marmelada,sadni jogurt..)

✘ GAZIRANE IN SLADKE PIJAČE, DESERTNA VINA, PIVO

✘ KONZERVIRANA HRANA, VSE VRSTE MARGARIN IN PREDELANA OLJA (rastlinsko, sončnično...)



Da vidite kako v praksi izgleda moj obrok...

ZAJTRK (mascarpone, maline, borovnice, ter naravni sok, borovnic in malin)




KOSILO (cvetača, brokoli, jajce, sir, kisla smetana, mascarpone, parmezan, začimbe)



VEČERJA (polnjeni lignji s pršutom in sirom, zelenjava na žaru, mešana solata)



Vsi tisti, ki se boste odločili za to dieto, boste videli, da se pravzaprav lahko vedno dobro jé, le malo domišljije potrebujemo. Učinkovita dieta, pri kateri stradanje izgubi pomen. 

Odločila sem se, da bom 1 krat tedensko objavila 3 ideje, kaj jesti pri tej dieti za zajtrk, kosilo in večerjo. 

Poletja še kar nekaj časa ne bo, tako, da je zdaj idealna priložnost za izgubo kilogramov in nasploh izboljšanja počutja.


Vse je mogoče, le vztrajati je treba...

acius

Grafična tablica HUION GT 220 v2

Lacius' s blog   Po res dolgem premoru od bloga, sem se odločila, da z vami zopet delim nekaj misli in novost pri meni in obljubim, da...