nedelja, 11. avgust 2019

Grafična tablica HUION GT 220 v2

Lacius' s blog

  Po res dolgem premoru od bloga, sem se odločila, da z vami zopet delim nekaj misli in novost pri meni in obljubim, da se bom od zdaj naprej bolj redno posvečala blogu. V vsem tem času, ko sem bila odsotna na blogu, se je premaknilo kar nekaj stvari, v pozitivnem smislu, ena od teh, pa je tudi današnja tema bloga. 


Zakaj sem se odločila za nakup grafične tablice?

Inspiracijo po nakupu tablice, sem dobila, ker redno spremljam priznane tetoverje in umetnike iz celega sveta in impresioniralo me je, kako lepi in natančni so njihovi dizajni (pri tem mislim na to, da na skici po 10x brisanju z radirko ni nobenih sledi popravljanja 😅). Najbolj pa me je za nakup navdušila znana slovenska youtuberka Kaja Kočevar (kaya.solo). Na koncu bloga je tudi povezava do njenega yt videa o Huionu.

Ker so grafične tablice precej drage (ampak vredne vsakega centa), sem se odločila, da si z denarjem, ki sem ga dobila od prodanega avta (moje rdeče opel corsice😂), privoščim eno izmed teh. Sicer je bila moja prvotna želja, nakup Wacom tablice, ampak sem kasneje to željo opustila zaradi krepko preseženega budget-a. (Huion stane tretjino cene, Wacom tablice podobne velikosti). Za Huiona sem odštela okoli 700 eur.

Kaj sploh je grafična tablica?

Če povem čisto poenostavljeno, je to ekran na katerega rišeš. Da pa ta deluje, mora biti konstantno priključen na računalnik, s tremi kabli (ki jih dobiš v paketu), ki vstavljeni v elektriko in računalnik (HDMI, USB). Zraven dobiš tudi 2 pisala ter držalo za pisalo z nastavki, kabel za polnjenje pisala, stojalo za zaslon, krpico za brisanje zaslona ter rokavičko za risanje.
Dolžina tablice je 52 cm, širina 35 cm in globina 4 cm (ja je kr ogromna😆).






Kako začeti?

Pred samo uporabo tablice je potrebno naložiti Huionovo aplikacijo z driverji, ter skalibrirati pisala. Včasih se zgodi, da pisalo ''šteka'', v tem primeru pisalo ponovno kalibriraš. Ko je tablica ''usposobljena'' ugotoviš, da program Slikar (ki ga ima  vsak računalnik), niti ni tak slab, no vsaj za začetno ''probo'' risanja. Je pa na tržišču ogromno različnih programov risanja. Sama trenutno uporabljam program Krita, ki je sicer brezplačen, se pa počasi, ampak res počasi pripravljam na uporabo programa Illustrator/ Photoshop, ki sta plačljiva. (Oba že nestrpno čakata, da ju začnem uporabljati😇). 

Pisali, ki sta priložena k tablici sta brezžični. Poleg pisal je priložen tudi kabel za polnjenje. Glede na velikost pisala, baterija zdrži presenetljivo dolgo brez polnjenja. Pisala delujejo glede na pritisk in sicer ima 8192 nivojev pritiska, zaradi tega je konica precej občutljiva in se lahko pri nepravilnemu odlaganju poškoduje. Priloženih je tudi 8 rezervnih konic. Ko se pisala polnijo, se prižge bela lučka, ki ti pove koliko je pisalo napolnjeno (svetlost lučke pojenja, glede na to, kolk je baterija napolnjena in ko ugasne je pisalo pripravljeno za risanje).





Naj omenim še to, da zadnje leto živim med Rogaško in Ljubljano, zato je včasih transfer vseh mojih potrebščin, kar težaven. Dolgo časa sem iskala primerno torbo za grafično tablico, a žal neuspešno, zato sem se odločila, da mi torbo zašijejo po meri. Svoje delo, je več kot odlično opravila Kornelija Krklec, znana pod imenom Lanelu design. 💓



Najbrž vas poleg tega kako izgleda in deluje tablica zanima tudi kakšni moji dizajni in kako nastanejo, zato ne bom več utrujala z informacijami in pokazala nekaj svojih izdelkov. 😉






(Moja prva naslovnica za knjigo).


Spodaj prilagam tudi hiter posnetek risanja.






Upam, da ste v današnjem blogu izvedeli kaj koristnih informacij in da se bo potem blogu, še kdo izmed vas odločil za nakup grafične tablice. Kot sem že našteto krat povedla, meni je olajšala in spremenila življenje na boljše, poleg tega pa me motivira, da več rišem, kar se pozna tudi pri tetoviranju. Vsekakor je bila to naložba za življenje, in jo priporočam vsakomur ki se ukvarja z risanjem, urejanjem posnetkov in fotografij in garantiram, da nakupa ne bo obžaloval.


Youtube video (kaya.solo): https://www.youtube.com/watch?v=SwvnbfK7Zbw
Nohtki: Studio Katnails (Tamara Boršić)
Torba: Lanelu design




Pošiljam vam lepe pozdrave iz Šparadićev z mojito-om v roki.


Lacius


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Grafična tablica HUION GT 220 v2

Lacius' s blog   Po res dolgem premoru od bloga, sem se odločila, da z vami zopet delim nekaj misli in novost pri meni in obljubim, da...