sreda, 6. december 2017

Kako se pa ti počutiš v svoji koži?

Lacius' s blog

Kako bi se opisali, če bi vas nekdo postavil pred ogledalo in vas vprašal, kaj vidite, oziroma kakšna je vaša SAMOPODOBA? 


Če začnemo pri meni (da vam ne bo nerodno 😆). Sebe bi opisala kot zelo optimistično, toplo osebo (ja to sem jaz 😇). S svojo samopodobo sem se ukvarjala kar dosti časa (in še zdaj) ampak moram priznati, da sem trenutno kar zadovoljna sama s sabo. So stvari, ki bi jih rada izboljšala in bom jih, pa vendar, je to dolgotrajen proces in tako kot pri drugih stvareh je tudi tukaj potreben čas in potrpežljivost. Sama sem svoj proces ''inštaliranja'' pozitivne samopodobe, začela nekje pred 2 letoma, ko sem se odločila, ''da bi pa blo fajn, če bi zgubila ''par kil'' (beri: min. 10 kg) 😂''. To sem si rekla že naštetokrat prej, ampak je vedno ostalo le pri besedah. Ampak takrat, pa sem se odločila, da če ne bom sama sebi pomagala, mi noben drug ne bo. Odločilen trenutek za TRANSFORMACIJO je bil tudi zaradi tega, ker sem po 6 letih zveze, znova stopila v svet samskih. Imela sem dosti časa, da se posvetim sebi in stvarem, ki me veselijo in dnevni ritem, je naenkrat postal, hitrejši ter bolj aktiven. Pri tem sem dobesedno pozabila na hrano, oziroma takole. Če sem prej ''ŽIVELA ZATO, DA SEM JEDLA, SEM POTEM JEDLA ZATO, DA SEM LAHKO (PRE)ŽIVELA''


Prej in potem (20 kg lažja 😎🙌)

Nisem se ravnala po NOBENI dieti ( majkemi...😊), ampak sem enostavno gledala na to kaj in koliko pojem (tudi prijatelj STRES je pomagal pri hujšanju😅). Pri tem sem malo omejila sladkarije in kruh. S časoma sem opazila, da izgubljam kilograme, pa tudi drugi so opazili spremembe (woohoo 😎), kar mi je dalo še večjo motivacijo. Opazila sem tudi, da imam veliko več energije kot včasih. Nasploh sem doživljala pozitivne spremembe, pa tudi veliko bolj pozitivno sem začela razmišljati. 


Od nekdaj sem z občudovanjem gledala Marilyn Monroe (Kraljica, prisežem😍). Če bi vprašali kakšnega moškega bi rekel da je seks simbol (a dej no, res?😂), če vprašate mene, je ona SIMBOL ŽENSTVENOSTI. Kljub težkemu otroštvu in mladosti, je zaradi svoje nagajive narave in naravne lepote, uspela v vrhu filmske industrije ter kot PIN-UP model. Kljub temu, da je bilo njeno življenje polno preprek in padcev, je pustila globok pečat in ni ga človeka, ki ne bi vedel kdo je ona. Zakaj? Zato, ker je imela svoj POSEBEN STIL in  skrbela je zato, da je izstopala, prav zaradi tega ker je bila tako samosvoja in posebna.

 
Tukaj lahko vidimo, nekaj ''odvečnih'' kilogramov

Ker je večina svojega otroštva preživela v sirotišnicah, je imela skozi odraščanje občutek nezaželenosti in ne pripadanja v družbi. Zato, je bila v času slave znana po tem, da je bila vedno do potankosti urejena in v središču pozornosti. In to ji je pomagalo, da si zaceli rane, ki so ji bile zadane v času otroštva. Kljub težkemu življenju, v javnosti nikoli ni kazala svoje žalosti. Ampak je izžarevala ženstvenost in prijaznost. Mislim, da je imela ogromen vpliv na ženske, njihovo samopodobo in to, da bi se morale vse ženske počutiti in izžarevati takšno energijo kot jo je ona (In res bi mogle!!😊).

                                                                                                                                                                    

Svet je poln standardov in pravil, katerih ''bi se morali držati'', da smo sprejeti v družbi (če si ovca, potem res 😅). Pa vendar nismo vsi ''ZERO SIZE'' in to je OK! Ker tudi Marilyn ni bila ravno ''suhica'', mogoče na vrhuncu svoje kariere, po tem pa je bila LEPA, z nekaj kilogrami ''viška'', ampak še vedno občudovanja vredna ženska.

 ZNAČILNOSTI LJUDI S SLABO SAMOPODOBO

Zaradi slabe samopodobe kritizirajo in kažejo napake drugih (Ker nekateri so pač popolni... 😜😈), njihovo obnašanje je naduto, jemljejo si zasluge za tiste stvari, ki jih niso naredili, oziroma krivijo druge za stvari, ki so sami krivi za njih, odvisni so od mnenja drugih ter od tega da jih drugi poveličujejo, cenijo ali častijo. Ker so ne zaupljivi do sebe in nimajo ciljev, so zelo nevoščljivi za uspeh drugih, ne zaupajo vase in v svoje sposobnosti. Spotikajo se ob malenkosti, zaradi katerih se zapletajo v konflikte. Ker se ukvarjajo s težavami in pomanjkljivosti drugih, zaničujejo sebe. So zelo vzkipljivi in že najmanjši problem jih spravi iz tira.

Ko se odločimo, da bomo začeli, delati na sebi, to ne pomeni samo, da se bomo spremenili fizično ampak tudi psihično in pri vsem tem je pomembno, da sprejmemo svoje napake ter izpostavimo stvari zaradi katerih mislimo, da smo posebni. Dejstvo je, da je vsak lep, na svoj način, ampak se ljudje preveč ukvarjamo s svojimi napakami namesto, da bi energijo vložili v stvari zaradi katerih smo posebni. Samopodoba posameznika ima ogromno vlogo pri tem kako nas vidijo drugi in pri postavljanju lastne avtoritete, zato je pomembno, da se vsak zaveda svoji dobrih lastnosti in se zaradi njih spoštuje ter na podlagi njih postavi svoje standarde, pa naj bo to na področju ljubezni, kariere itd..

Ko se začneš enkrat ceniti in spoštovati, začnejo tudi ljudje s tabo ravnati drugače.   



KAKO IZBOLJŠATI SAMOPODOBO?

  1. Poglobite se v sebe 
Vprašajte se, kaj je tisto, kar vas moti pri sebi in kaj bi radi spremenili. Katere so tiste stvari, ki vam rušijo vašo samopodobo in kako bi jih spremenili. Znebite se STRAHA  in vprašanja KAJ ČE? 
    
      2. Izberite si vzornika ali nekoga, ki za vas predstavlja ''IDEAL'' 

Vsak od nas, je imel v otroštvu verjetno kakšnega vzornika. Vprašajte se zakaj je vas je nekdo tako osupnil, da ga imenujete kot vzornika in katere so lastnosti, ki vas tako navdihujejo, da bi radi razvili pri sebi.

     3. Zaupajte vase

Predenj začnete razmišljati, kaj vse lahko gre narobe, naredite obratno in pomislite kaj vse lahko gre prav. Vsak človek, ki si močno želi priti do rezultatov, bo prišel, pa tudi če bo za to potreboval več poskusov. 

    4. Uredite se

Nova pričeska, bolj intenziven make up, odštekana torbica..., vse kar vam dviguje samozavest, delajte dvojno. S tem mislim, da poskrbite, da se v svoji koži počutite kar se da prijetno in s tem, ko se naličite, lepo oblečete ter nadišavite, definitivno dvigujete svojo samozavest.

   5. Spoštujte druge

Nikoli si ne dvigajte samozavesti na podlagi tega, da druge tlačite dol, da bi sebe povzdignili. Ker niste nič kaj bolj pomembni od ostalih  posameznikov. Bodite prijazni, ker to, da tisti pravi žarek pri ljudeh- PRIJAZNOST.

  6. Poslušajte glasbo, pojte

Glasba je najboljša in najhitrejša terapije za priklic pozitive v naše življenje. In pomaga. Vedno in povsod pomaga pri vsaki težavi s katero se spoprijemamo. Povem vam, da so vaši solo nastopi v avtu, tisti, ki vas bodo prav tako pripeljali do vaše pozitivne samopodobe.

  7. Izogibajte se konfliktom

Kolikor se da, se izogibajte raznim prepirom, saj ne bodo prav nič pripomogli k temu, da se boste počutili bolje. Saj veste, pametni MOLČI.

  8. Predenj sodite se vprašajte če ste vi popolni

Tudi opravljanje drugih ne bo pripomoglo k dvigu vaše samozavesti, ravno obratno, se tem pokažete, da se raje ukvarjate z drugimi kot pa s sabo, kar pa ne pomeni ravno zdrave samopodobe. Sami s sabo imamo dosti dela.
 




Tako dragi moji, še en blog je za mano. Upam, da sem vam spet vlila kanček upanja in inspiracije. Zavedajte se, da je vsak poseben in vreden občudovanja in vsak ima nekaj tisto, kar drugi nima. Veliko se smejte, bodite to kar ste in poskrbite, da se boste v svoji koži počutili dobro. Ko se boste začeli zavedati, da ste lepi, bodo to tudi drugi opazili! Hvala za vaš čas! 😘





Lacius



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Grafična tablica HUION GT 220 v2

Lacius' s blog   Po res dolgem premoru od bloga, sem se odločila, da z vami zopet delim nekaj misli in novost pri meni in obljubim, da...